'

Kirjiz.net

Joskus innostus jotain asiaa kohtaan voi antaa kipinän suuremmankin kokonaisuuden rakentamiseen. Nämä projektit ovat mukavia piristyksiä jatkuvien harrastusten ohella ja toivottavasti muutkin voivat hyödyntää projektejani tai niiden osia.

Media Mac Mini

Media Mac Mini

Suomen televisiotekniikan digitalisoitumisen yhteydessä alkanut digi-ilmiö aiheutti minulle suuren pettymyksen. Melko hinnakkaatkin digitaalisen television viritin- ja tallennuslaitteet olivat usein mitäänsanomattomien valmistajien tuotteita, joiden käytettävyys oli parhaimmillaankin tyydyttävä. Mac-käyttäjänä olen tottunut korkeaan käytettävyyteen ja käyttömukavuuteen, joten miksei siis myös digitaalisen television yhteydessä.

Media Mac Mini on Applen Mac Mini -tietokoneesta, Elgaton EyeTV -ohjelmistosta ja DTT -virittimestä rakennettu olohuoneen digitv-tallennin. Mac OS X -järjestelmään pohjautuvana järjestelmänä, laite soveltuu myös musiikin ja videotiedostojen toistamiseen, tietokonepelien pelaamiseen ja internet-palveluiden käyttöön olohuoneessa.

Suurimman eron digitv-tallennuksen Media Mac Mini tarjoaa työnkulun digitaalisen televisio-ohjelman tallennuksen leikkauksessa ja työstämisessä DVD-levylle niin, että televisiotallenne on toistettavissa missä tahansa DVD-soittimessa, jolloin ohjelma oli siirrettävissä vaikkapa mökille tai kaverille, kuten VHS-nauhojen aikana oli totuttu.

Päivitetty 28.9.2009

© Juho Kirjavainen kirjiz@kirjiz.net +358 40 539 5846