Kirjiz.net

Viestintä, oli sitten kyse visuaalisesta tai sanallisesta, on vahvana vaikuttajana harrastuksieni parissa. Pidän myös pyöräilystä ja uusimpana innostuksena tanssipeleistä. Käsityöharrastukset ovat pitkälti erilaisten teknisten laitteiden kanssa puuhaamista, kuten autojen kunnostus tai virittely, ja miksei autolla ajaminenkin, varsinkin radalla.

AssemblyTV

AssemblyTV

Assembly on Suomen suurin demoscenen, tietokonepelaamisen ja yleensäkin tietokone- ja internet-kulttuurin tapahtuma. AssemblyTV on tapahtuman oma TV-kanava, jonka tuottava ryhmä koostuu alan ammattilaisista, opiskelijoista ja harrastajista.

Olen ollut kanavan toiminnassa vuodesta 1999 ja toimin tällä hetkellä kanavan tuottajana. Suurimmat saavutukseni ovat TV-lähetysjärjestelmän suunnittelussa ja toteutuksessa, mutta kiinnostukseni on vienyt minua enemmän sisällöntuotantoa kohti, johon tulen keskittymään nyt ja tulevaisuudessa.

Vespailu

Vespa GTS 300 Super

Vespa on sympaattinen ja käytännöllinen liikkumisväline, varsinkin kaupunkiliikenteessä. Vespa on huomattavasti moottoripyörää näppärämpi ketteryytensä ansiosta. Myös pysäköinti on Vespalle edullista, kun se monasti rinnastetaan mopoon, vaikka tässä tapauksessa malli on rekisteröity moottoripyöräksi.

Vespan etuja moottoripyörään verrattuna on myös käytännöllinen hanskalokero ja säilytystilat penkin alta, johon mahtuu pari avokypärää ja ajon aikana sama määrä hyötykuormaa. Myös erilaiset tavaratelineet saa lisävarusteina.

Vespa GTS 300 Super on varustettu modernilla nestejäähdytteisellä, yksisylinterisellä, 4-venttiilisellä ruisku nelitahtimoottorilla ja sen kulutus 100 kilometrillä, tasaisella 60 km/h nopeudella on vajaa 3 litraa. Huippunopeudet ovat noin 130km/h tuntumassa.

Finnish Macintosh User Group

Finnish Macintosh User Group

Kottaraisenpöntöksi kutsutun Macintosh SE -tietokoneen ajoilta tutuksi tulleen HyperCard -ohjelmiston käyttäjät perustivat Hyper ry:n vuonna 1990. Yhdistyksen laajentuessa yleiseksi Macintosh-käyttäjien yhdistykseksi, tuli yhdistyksen nimeksi Finnish Macintosh User Group.

Pitkäaikaisena Mac-käyttäjänä liityin yhdistyksen jäseneksi vuosituhannen vaihteen tietämillä, lähinnä yhteisöllisessä kannatusmielessä, mutta yhdistyksen jäsenpalvelut ovat myös antaneet rahoille vastinetta. Yhdistys on ollut myös hyvä kanava tuoda esiin ja vaikuttaa yhteiskunnallisesti Mac-käyttäjien asemaan, ja sitä kautta myös digidiversiteetin, eli digitaalisen monimuotoisuuden tasapainon parantumiseen.

Electronic Frontier Finland

Electronic Frontier Finland

Suomen yhteiskunnallisten päätöstentekijöiden suurista ja vakuuttavista puheista läpi paistavan osaamattomuuden ja digitaalisen mediakulttuurin vapaata kehitystä vaikeuttavien päätösten tekemisen siivittämänä liityin Electronic Frontier Finlandin jäseneksi vuonna 2007.

Päättäjiltämme, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, puuttuu todellisuudentaju. Tässä tapauksessa ennen kaikkea virtuaalisen todellisuuden taju. Yhdistys pyrkii taistelemaan tätä osaamattomuutta vastaan puolustamalla kansalaisten sähköisiä oikeuksia, tarjoamalla asiantuntijalausuntoja ja yleensäkin tuomalla päättäjien kiertelemiä tai täysin huomaamatta jääviä epäkohtia esille.

Suosittelen tutustumaan yhdistyksen toimintaan ja julkaisuihin yhdistyksen verkkosivuilla ja ottamaan kantaa, ennen kuin on liian myöhäistä.

Päivitetty 22.4.2010

© Juho Kirjavainen kirjiz@kirjiz.net +358 40 539 5846